Головна Країна Деякі лідери в Європі готові надати Україні «в тому числі і літаки» – Зеленський

Деякі лідери в Європі готові надати Україні «в тому числі і літаки» – Зеленський

by host
Деякі лідери в Європі готові надати Україні «в тому числі і літаки» – Зеленський

Лідери деяких європейських держав готові надати Україні необхідну зброю, повідомив президент України Володимир Зеленський 9 лютого. Про це він заявив на пресконференції з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у Брюсселі.

«Найбільше надихають заяви про те, що Європа буде з нами до перемоги. І я сьогодні почув від лідерів деяких держав в Європі про готовність надавати нам необхідну зброю, в тому числі й літаки», – заявив він.

Раніше 9 лютого прем’єр-міністр Польщі Маріуш Моравецький заявив, що Варшава не надаватиме винищувачі Україні першою, але готова підтримати таке рішення в рамках НАТО.

Читайте також: У Молдові підтвердили слова Зеленського, що Київ попередив її про російський план із дестабілізації

Зеленський виступив у Брюсселі в четвер, після поїздки до Великої Британії та Франції.

Під час учорашньої зустрічі в Парижі президент України Володимир Зеленський закликав лідерів Франції й Німеччини «якомога швидше» надати Україні винищувачі, щоб відбити наступ Росії. Вони пообіцяли продовжувати підтримку України, в тому числі військову, «стільки, скільки буде потрібно» до перемоги.

Перед візитом до Франції президент Зеленський у Лондоні зустрівся з прем’єр-міністром країни, з британським королем і виступив у британському парламенті. Там він заявив, серед іншого, що Україні потрібні літаки.

Ще новини