Головна Країна говорили про навчання на F-16 і виробництво зброї

говорили про навчання на F-16 і виробництво зброї

by host
говорили про навчання на F-16 і виробництво зброї

Міністр оборони України Рустем Умєров провів зустріч з данською делегацією на чолі з колегою Троельсом Лундом Поульсеном.

Український чиновник у телеграмі розповів, що сторони на зустрічі обговорили актуальну ситуацію на фронті, спільне оборонне виробництво та навчання пілотів ЗСУ на F-16.

У розмові у Києві з української сторони також брав участь Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

За словами Умєрова, україно-данське оборонне співробітництво «нарощується», зокрема напрацьовується «новий уніфікований механізм інвестування в українські компанії».

Він зазначив, що «пріоритетом» у цій сфері є прямі інвестиції, спільні оборонні компанії, локалізація виробництва в Україні.

Умєров подякував данському колезі за співлідерство у наданні літаків F-16 та навчанні українських пілотів.

«Закликаю данських партнерів за можливості профінансувати навчання більшої кількості українських пілотів F-16 в інших країнах», – сказав глава Міноборони України.

Також Умєров «детально ознайомив данську делегацію із ситуацією на полі бою в Україні».

Крім того, сторони обговорили нагальні та довгострокові потреби Сил оборони.

За даними видання The New York Times, Україна може отримати до липня лише шість із приблизно 45 винищувачів F-16, обіцяних західними країнами. Очікується, що до літа цього року будуть готові 12 льотчиків – це менше, ніж повна ескадрилья. Наступна партія із восьми українських льотчиків має прибути до Данії наприкінці літа, проте неясно, коли вони розпочнуть навчання в Румунії, наголошував NYT.

Влада України неодноразово заявляла, що поява західних винищувачів в Україні може змінити ситуацію на полі бою, адже Росія має «повну перевагу в небі» на окупованих територіях.

Ще новини