Головна Країна Німеччина оголосила про термінову передачу Україні ще однієї системи Patriot

Німеччина оголосила про термінову передачу Україні ще однієї системи Patriot

by host
Німеччина оголосила про термінову передачу Україні ще однієї системи Patriot

Німеччина оголосила про термінову передачу Україні одного зенітно-ракетного комплексу Patriot, повідомляє у соцмережі Х міністерство оборони ФРН.

«Німеччина негайно передасть ще один комплекс Patriot Україні для відбиття атак російської авіації. Він поставляється на додаток до вже поставлених та систем, які планують передати», – йдеться у повідомленні.

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з канцлером Німеччини Олафом Шольцом подякував за рішення щодо постачання ще однієї додаткової системи Patriot в Україну та ракет до наявних систем ППО.

«Це справжній вияв підтримки України в критичний для нас час. Закликаю всіх інших лідерів держав-партнерів наслідувати цей приклад», – написав він у телеграмі.

Це вже третя система протиповітряної оборони Patriot від Німеччини.

Напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про «активні переговори» щодо двох батарей Patriot та однієї Samp-T.

Читайте також: Бербок після Ради Україна – НАТО: системи ППО «потрібні Україні зараз»

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що нестача систем протиповітряної оборони в Україні призводить до «повільних, але постійних успіхів» російських сил на фронті. ISW пише, що російські удари змусили Україну ухвалити важкі рішення між забезпеченням протиповітряної оборони великих населених пунктів у тилу й активних районів на лінії фронту, і Росія, схоже, використовує деградовану парасольку протиповітряної оборони України, намагаючись зруйнувати енергетичну мережу України і стримати її оборонно-промисловий потенціал.

Росія упродовж останніх тижнів активізувала удари по українській енергетичній інфраструктурі. За даними Міненерго, зранку 11 квітня сили РФ атакували об’єкти генерації і системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва, повідомила компанія «Центренерго».

Ще новини