Головна Країна Президент Польщі вшанував пам’ять воїнів УНР

Президент Польщі вшанував пам’ять воїнів УНР

by host
Президент Польщі вшанував пам’ять воїнів УНР

Президент Польщі Анджей Дуда вшанував пам’ять військових Української народної республіки на цвинтарі у Варшаві напередодні Дня Війська Польського, який відзначають 15 серпня.

«Президент Анджей Дуда на православному цвинтарі у Варшаві вшанував воїнів УНР, які у 1920 році воювали разом із вояками Війська Польського проти більшовиків», – повідомила канцелярія польського президента у твітері.

На оприлюдненому там відео видно, що Дуда поклав вінок до пам’ятника загиблим і став на коліно.

Тим часом, 15 серпня у Львові керівник канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик вшанував пам’ять учасників війни 1920 року, похованих на «цвинтарі орлят».

«Вперше в історії разом: львівські поляки, генеральний консул Республіки Польща, голова Львівської ОВА Максим Козицький і міський голова Львова Андрій Садовий вшанували польських і українських воїнів», – написав він у твітері.

У Польщі 15 серпня відзначають День Війська Польського. Президент України Володимир Зеленський звернувся в цей день до поляків їхньою мовою.

«Наші народи пройшли великий шлях і нарешті досягли історично найбільшої згоди з головного питання для українців і поляків. Це питання про свободу. Тільки разом ми можемо захистити незалежність наших держав – на покоління вперед», – сказав голова держави.

Ще новини