Головна Країна Рада призначила Коваля головою Мінагропроду

Рада призначила Коваля головою Мінагропроду

by host

Верховна Рада призначила Віталія Коваля міністром аграрної політики і продовольства України. Про це повідомили народні депутати від «Голосу» Ярослав Железняк і з «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

За їхніми словами, за призначення Коваля на засіданні 5 вересня проголосував 251 народний депутат.

Железняк зазначив, що це останнє кадрове рішення, яке розглядали сьогодні.

До призначення міністром Коваль від листопада 2023 року керував Фондом держмайна України, Верховна Рада звільнила його з цієї посади раніше сьогодні – з другої спроби, а перед тим він був очільником Рівненської обласної військової адміністрації.

Верховна Рада звільнила попереднього міністра аграрної політики і продовольства Миколу Сольського в травні цього року.

Перед тим Національне антикорупційне бюро України заявило, що ексголову аграрного комітету Верховної Ради – чинного міністра викрили на заволодінні державною землею на 291 мільйон гривень і спробі заволодіння землею ще на 190 мільйонів гривень. Згодом суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у понад 75 мільйонів гривень. Пізніше стало відомо, що за Миколу Сольського внесли заставу, його звільнили з-під варти.

Сольський заявляв, що у справі про заволодіння державною землею йдеться про події 2017-2018 років, коли він був адвокатом і не був ані міністром аграрної політики і продовольства України, ані головою комітету Верховної Ради України з питань аграрної і земельної політики. Він зазначив, що справа «стосується спору між державними підприємствами і фізособами, зокрема військовими АТО за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону».

Верховна Рада протягом останніх двох днів розглядає кадрові зміни в уряді. Напередодні парламент отримав низку пропозицій від Кабінету міністрів щодо призначень нових членів уряду – про це повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук.

Раніше голова владної фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що понад 50% штатної чисельності Кабінету міністрів України зазнають змін.

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції 27 серпня заявив, що обговорює із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем можливі зміни в уряді.

Читайте також: Зміни в уряді України не вплинуть на співпрацю США з Києвом – речник Білого дому

Ще новини