Головна Країна Російських та білоруських тенісистів допустять на Вімблдон. МЗС України назвало рішення аморальним

Російських та білоруських тенісистів допустять на Вімблдон. МЗС України назвало рішення аморальним

by host
Російських та білоруських тенісистів допустять на Вімблдон. МЗС України назвало рішення аморальним

Тенісисти з Росії та Білорусі зможуть виступити на турнірі Вімблдон у 2023 році. Рішення про допуск спортсменів ухвалив організатор турніру – Всеанглійський клуб лаун-тенісу та крокету (AELTC).

Згідно з заявою організаторів Вімблдону, російські та білоруські тенісисти зможуть взяти участь у турнірі лише у нейтральному статусі. До змагань не буде допущено спортсменів, які отримують будь-яке державне фінансування від влади РФ чи Білорусі. Те саме стосується і тенісистів, які отримують спонсорські виплати від державних компаній цих країн. Також спортсмени не повинні підтримувати російське вторгнення в Україну.

Представники української влади вже засудили рішення організаторів Вімблдона допустити російських та білоруських спортсменів до участі у турнірі.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав його «аморальним» та закликав уряд Великобританії відмовити спортсменам у візах.

«Рішення «Вімблдону» дозволити російським і білоруським гравцям змагатися є аморальним. Чи припинила Росія свою агресію або звірства? Ні, просто «Вімблдон» вирішив піти назустріч двом співучасникам злочину. Я закликаю уряд Великої Британії відмовити їхнім гравцям у візах», – написав він у твітері.

Раніше Україна заборонила своїм спортсменам брати участь у змаганнях, до яких допущені росіяни та білоруси.

У 2022 році організатори Вімблдонузаборонили виступати на турнірі російським та білоруським тенісистам через вторгнення в Україну. Організаторів Вімблдону оштрафувала за це на приблизно мільйон доларів Асоціація тенісистів-професіоналів (ATP).

Цьогорічний Вімблдон проходитиме з 3 до 16 липня.

Ще новини