Головна Країна Шмигаль каже, що обговорив із держсекретарем Ватикану встановлення справедливого миру для України

Шмигаль каже, що обговорив із держсекретарем Ватикану встановлення справедливого миру для України

by host

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль провів 22 липня зустріч у Києві із державним секретарем Святого престолу кардиналом Пʼєтро Пароліном. Про це глава уряду написав у своєму телеграмі.

«Обговорили встановлення справедливого миру для України, продовольчу безпеку, повернення полонених й українських дітей. І в цьому контексті подякував Святому Престолу за участь у Першому саміті миру й підтримку його рішень», – йдеться у дописі.

Шмигаль зазначив, що подякував Ватикану за допомогу й активну участь у процесі повернення депортованих українських дітей і полонених.

Напередодні кардинал П’єтро Паролін відвідав Одеську область, де зустрівся з представниками місцевої католицької спільноти, ознайомився з роботою українського зернового коридору та «оглянув зруйнований внаслідок російської атаки Спасо-Преображенський кафедральний собор».

Це перший візит Державного секретаря Святого престолу в Україну після початку повномасштабного російського вторгнення. За словами пресслужби Ватикану, кардинал «прибув, щоб розділити надію».

15–16 червня Швейцарія приймала Глобальний саміт миру. Понад 80 країн і чотири організації, серед яких Рада Європи, Європейська комісія, Європейська рада і Європейський парламент, підтримали спільне комюніке за підсумками Глобального саміту миру.

У Саміті миру брав участь представник папи Римського Франциска.

Ще новини