Головна Країна «У Кремлі мають радіти». МЗС відреагувало на останню заяву Орбана щодо України

«У Кремлі мають радіти». МЗС відреагувало на останню заяву Орбана щодо України

by host
«У Кремлі мають радіти». МЗС відреагувало на останню заяву Орбана щодо України

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на останню заяву прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

«В Кремлі мають радіти: глава угорського уряду зняв відповідальність Росії за її агресію проти України. Ті ж самі європейські політики стверджували минулоріч, що Україна не має шансів протриматися більше, ніж 72 години. Вони помилилися тоді, помиляються і зараз. На відміну від прихильників капітуляції перед ворогом без опору, українці продовжать боротися до повного звільнення своїх територій від російської окупації», – написав речник МЗС Олег Ніколенко у фейсбуці.

За його словами, це є єдиним шляхом не лише для відновлення миру в Україні, але і ґарантування безпеки всієї Європи.

«Тому зараз критично важливо об’єднати зусилля задля того, аби Україна мала все необхідне для пришвидшення поразки Росії», – додав представник МЗС.

Раніше Віктор Орбан у інтерв’ю Bloomberg, коментуючи агресію Росії проти України, заявив, що неважливо хто до кого вторгнувся.

«Ви правильно сказали, що Росія вторглася в Україну. Але питання не в тому, хто до кого вторгся, питання у тому, що буде наступного ранку. Наступного ранку, і це є фактом, помре ще більше і більше людей. Немає шансів для перемоги для жодної зі сторін», – сказав він.

Угорський прем’єр також переконаний, що Україна не здатна виграти війну – «не може бути перемоги для бідних українців на полі бою».

Угорщина – одна з небагатьох країн Євросоюзу, яка не виступає із послідовним засудженням російської агресії в Україні. Країна продовжує залежати від постачання енергоносіїв із Росії.

Ще новини