Головна Країна У Раду надійшли заяви про відставку від трьох міністрів і голови ФДМУ – спікер

У Раду надійшли заяви про відставку від трьох міністрів і голови ФДМУ – спікер

by host

До Верховної Ради України надійшли заяви про відставку від міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, міністра юстиції Дениса Малюськи, міністра захисту довкілля і природних ресурсів Руслана Стрільця і від голови Фонду державного майна Віталія Коваля, повідомив спікер Руслан Стефанчук.

«Усі заяви будуть розглянуті на одному з найближчих пленарних засідань», – написав він у соцмережах, оприлюднивши фото згаданих заяв.

Раніше сьогодні народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк прогнозував, що парламент може розглянути кадрові зміни в уряді в два етапи: спочатку звільнення, «а потім цілий день кадрові призначення».

На брифінгу 3 вересня депутат зазначив, що зміни будуть «точковими» і що не варто очікувати повного перезавантаження уряду, бо, відповідно до закону, замінити повністю склад Кабміну під час дії воєнного стану не можна.

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції 27 серпня заявив, що обговорює із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем можливі зміни в уряді.

Влітку видання «Українська правда» і РБК-Україна з посиланням на джерела з оточення президента повідомляли, що Володимир Зеленський, ймовірно, «втомився» від прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і, можливо, планує його звільнити.

Денис Шмигаль керує урядом рекордні понад 4,5 роки і за цей час його відставку пророкували не раз.

Ще новини