Головна Країна Угруповання «ДНР» почало «суд» над полоненими іноземцями, яким загрожує страта

Угруповання «ДНР» почало «суд» над полоненими іноземцями, яким загрожує страта

by host
Угруповання «ДНР» почало «суд» над полоненими іноземцями, яким загрожує страта

Підтримувані Росією бойовики угруповання «ДНР» висунули звинувачення п’ятьом захопленим в Україні іноземцям у найманстві під час «судового процесу», який почався 15 серпня, повідомили російські ЗМІ.

Російське державне агентство ТАСС цитує «суддю» у справі, який заявив, що звинувачення проти трьох чоловіків – шведа Матіаса Густавсона, хорвата Векослава Пребега і британця Джона Гардінга – передбачають покарання у вигляді страти.

Згідно з повідомленнями, усі п’ятеро не визнали себе винними за звинуваченнями в найманстві та підготовці до «захоплення влади силою».

Повідомляється, що наступне «слухання» у справі заплановане на жовтень.

В угрупованні «ДНР» минулого тижня звинуватили Густавсона, Пребега, Гардінга і британців Ендрю Гілла і Ділана Гілі у приєднанні до збройних сил України.

В угрупованні заявили, що їх буде звинувачено в найманстві, підготовці до терористичної діяльності і діяльності, спрямованій на захоплення влади.

Минулого місяця Міністерство закордонних справ Великої Британії засудило «експлуатацію» військовополонених і цивільних осіб у політичних цілях після захоплення Гілі та Гілла. Інший британець Пол Урі, який потрапив у полон разом із Гілі та Гіллом, помер, перебуваючи «під арештом» у бойовиків.

Це вже не перший так званий судовий процес проти полонених іноземців на окупованій території Донеччини. 9 червня так званий «верховний суд» незаконного збройного угруповання «ДНР» засудив трьох полонених іноземців, які воювали в складі Збройних сил України, до смертної кари.

Велика Британія і США засудили «смертний вирок». Як заявила голова МЗС Великої Британії Ліз Трасс, згадані особи є військовополоненими, а так званий «вирок» є «фіктивним» і «абсолютно беззаконним».

Ще новини