Головна Країна Україна та Бельгія уклали угоду про гарантії безпеки

Україна та Бельгія уклали угоду про гарантії безпеки

by host
Україна та Бельгія уклали угоду про гарантії безпеки

Президент України Володимир Зеленський та премʼєр-міністр Бельгії Александер Де Кроо підписали 28 травня двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки та довгострокову підтримку, повідомляє пресслужба Офісу президента України.

Угода передбачає виділення Бельгією щонайменше 977 мільйонів євро військової допомоги Україні у 2024 році. Також бельгійська влада взяла на себе зобовʼязання надавати підтримку Києву впродовж 10-річного терміну дії угоди. Крім того, цей документ підтверджує зобовʼязання Бельгії поставити Україні 30 винищувачів F-16 до 2028 року, перші з них надійдуть уже цього року.

Також Бельгія гарантує, що надаватиме Україні своєчасну допомогу у сфері безпеки, сучасну військову техніку та озброєння з урахуванням потреб країни та сприятиме проведенню військових тренувань.

В Офісі президента зазначили, що Бельгія стала 11-ю країною, з якою Україна уклала двосторонню безпекову угоду. До цього відповідні угоди Київ підписав із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією та Іспанією.

Ще новини