Головна Країна «Укренерго» анонсує тимчасові відключення електроенергії в низці областей

«Укренерго» анонсує тимчасові відключення електроенергії в низці областей

by host
«Укренерго» анонсує тимчасові відключення електроенергії в низці областей

Оператор енергетичної системи України «Укренерго» анонсує контрольоване обмеження споживання електроенергії в низці областей. Про це компанія повідомила 21 жовтня.

Таке рішення він пояснив зростанням рівня споживання електроенергії.

«Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений ввести тимчасове контрольоване обмеження споживання електроенергії в Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях. Це допоможе знизити навантаження на електромережі та дасть енергетикам час для ремонту пошкодженого терористичними атаками обладнання», – пояснює пресслужба компанії.

За повідомленням, диспетчери «Укренерго» вирішують тимчасово відключити електроенергію, якщо в регіоні зростає споживання, а найближчим часом доставити туди електроенергію неможливо через руйнування внаслідок російських обстрілів.

Читайте також: Атаки РФ на енергосистему України прирівнюються до воєнних злочинів – Amnesty International

«Відповідно ваше ощадливе енергоспоживання може допомогти уникнути примусових відключень, пам’ятайте про це», – додає оператор.

Раніше 21 жовтня голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив про тимчасові відключення в області через зростання електроенергії.

20 жовтня в різних регіонах країни проводилися планові відключення електроенергії після того, як російські атаки в останні дні серйозно пошкодили близько 40% енергетичних об’єктів країни. Енергетики кажуть, що відключення потрібні, щоб не допустити перевантаження енергетичної інфраструктури, яка залишилася.

Ще новини