Головна Країна Зеленський і Дуда зустрілися в Жешуві

Зеленський і Дуда зустрілися в Жешуві

by host
Зеленський і Дуда зустрілися в Жешуві

Президенти України Володимир Зеленський і Польщі Анджей Дуда зустрілися 9 лютого в Жешуві на південному сході Польщі й обговорили ситуацію в регіоні, повідомила 10 лютого у твітері канцелярія польського президента.

«Президент України повідомив про свою дипломатичну діяльність у Брюсселі та інших європейських столицях; також у центрі переговорів була безпека в регіоні», – йдеться в повідомленні.

Президенти обговорили поточну ситуацію на фронті й необхідність подальших спільних дій щодо військової підтримки, повідомили у відомстві.

В Офісі президента України також поінформували, що, «завершуючи низку закордонних візитів», президент Зеленський зустрівся зі своїм польським колегою.

Там додали, що голова Української держави розповів польському президенту прогнози щодо розвитку ситуації на фронті у найближчий період.

Володимир Зеленський також розповів про візит до Брюсселя й наголосив на важливості старту вже цього року переговорів про вступ України до ЄС. За словами Зеленського, це стало б «важливою мотивацією» для українського суспільства й армії, які проходять через важкі випробування.

Володимир Зеленський 8 і 9 лютого перебував із візитами в Лондоні, Парижі і Брюсселі.

Зокрема, під час зустрічі в Парижі президент України Володимир Зеленський закликав лідерів Франції й Німеччини Емманюеля Макрона і Олафа Шольца «якомога швидше» надати Україні винищувачі, щоб відбити наступ Росії. Вони пообіцяли продовжувати підтримку України, в тому числі військову, «стільки, скільки буде потрібно» до перемоги.

У Лондоні Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром країни, з британським королем і виступив у британському парламенті. Там він заявив, серед іншого, що Україні потрібні літаки.

На саміті ЄС президент обговорив оборонну підтримку України з усіма європейськими лідерами, повідомили в Офісі голови держави.

Ще новини