Головна Країна Зеленський назвав завданням України на сході стабілізацію ситуації

Зеленський назвав завданням України на сході стабілізацію ситуації

by host

Головною задачею Росії на сході є повна окупація Донбасу, задачею України є цього не допустити – про це Радіо Свобода сказав президент Володимир Зеленський на пресконференції 27 серпня.

Таким чином він відповів на питання кореспондентки Радіо Свобода про план дій на випадок окупації Донеччини. За словами Зеленського, планом українського командування є «не дати Росії реалізувати це».

«З цим планом ми живемо дуже давно. Це абсолютно відкрита інформація, що голова їхня місія на сході нашої держави – повна окупація Донбасу. Наше завдання не дати цю можливість, щоб вони постійно обіцяли своєму суспільству це зробити і постійно переносили терміни. Це наше завдання на сході держави – стабілізувати ситуацію», – сказав президент.

Зеленський вказав на те, що російській армії доводиться тримати на сході України свої найпотужніші бригади: «це також етап інших дій ЗСУ».

Читайте також: ISW: Росія, ймовірно, перекидає війська з менш пріоритетних напрямків в Україні до Курщини

У відповіді на інше питання президент також висловив думку, що просування російських військ на Покровському напрямку відбувалося швидше до початку операції ЗСУ в Курській області Росії.

За даними аналітиків DeepState, російська армія просунулася в Новогродівці – останньому відносно великому населеному пункті на шляху наступу армії РФ до Покровська. Судячи з карти проєкту, лише північно-західні околиці міста залишаються під контролем Сил оборони. Боєць 3-ї ОШБр ЗСУ з позивним «Дацик» повідомив вранці 27 серпня про повну окупацію Новогродівки Росією.

Ще новини