Головна Країна Зеленський щодо «звинувачення» Путіна про «Крокус Сіті Хол»

Зеленський щодо «звинувачення» Путіна про «Крокус Сіті Хол»

by host
Зеленський щодо «звинувачення» Путіна про «Крокус Сіті Хол»

Президент Росії Володимир Путін і його спецслужби «займаються терором вже понад два десятиліття», наголосив президент України Володимир Зеленський у новому відеозверненні.

«Сьогодні Путін знову розмовляв сам із собою, і це знову транслювали по телебаченню. Знову звинувачує Україну. Хвора й цинічна істота. Всі в нього терористи, окрім нього самого, хоча терором уже два десятиліття живиться саме він», – сказав Зеленський.

За його словами, «саме Путін є найбільшим вікном для терору».

«І коли його не стане, запит на терор і насильство щезне разом із ним, бо це його запит. Нічий більше», – заявив президент.

Увечері 22 березня кілька осіб у камуфляжній формі в концертному залі стали стріляти з автоматів та підпалили будівлю.

Слідчий комітет (СК) Росії порушив кримінальне провадження за статтею про теракт.

Під час розбирання завалів у концертному залі «Крокус Сіті Хол» у місті Красногорську під Москвою кількість загиблих унаслідок теракту зросла до 133, повідомив Слідчий комітет РФ.

Видання «Агентство» зазначає, що атака на «Крокус Сіті Хол» – найбільший у Росії теракт від часу нападу на школу в Беслані у 2004 році, коли загинули понад 300 людей.

Федеральна служба безпеки РФ заявила, нібито особи, які брали участь у теракті, «планували перейти російсько-український кордон» та «мали контакти на українській стороні». Згодом цю версію підтримав і президент РФ Володимир Путін.

У Міністерстві закордонних справ «категорично» відкинули звинувачення, від російських офіційних осіб, у начебто «причетності» України до стрілянини в концертній залі «Крокус Сіті Холл».

«Вважаємо такі звинувачення спланованою провокацією Кремля з метою подальшого нагнітання антиукраїнської істерії в російському суспільстві, створення умов для посилення мобілізації російських громадян для участі в злочинній агресії проти нашої держави та дискредитації України в очах міжнародної спільноти», – йдеться в офіційній заяві на сайті відомства.

Ще новини