Головна Країна Зеленський вручив державні нагороди спортсменам олімпійської збірної

Зеленський вручив державні нагороди спортсменам олімпійської збірної

by host

Президент Володимир Зеленський зустрівся з учасниками Олімпійських ігор-2024 від України, повідомляє Офіс президента 24 серпня.

За повідомленням, під час зустрічі він привітав переможців і призерів ігор та їхніх тренерів із Днем Незалежності та відзначив їх державними нагородами.

«Президент вручив орден князя Ярослава Мудрого ІV ступеня олімпійському чемпіону з боксу Олександру Хижняку та орден княгині Ольги І ступеня чемпіонці Олімпіади зі стрибків у висоту Ярославі Магучіх», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Шаблю Харлан з Олімпіади продали на аукціоні за 10 мільйонів гривень. Усі кошти для ЗСУ

Також президент відзначив атлетів орденами «За заслуги» ІІ та ІІІ ступенів, княгині Ольги ІІ та ІІІ ступенів, а також вручив нагороди тренерам.

«Ми разом показуємо світу, що таке Україна, що таке наша держава. Україна, яка бореться. Україна, якій може бути дуже боляче, важко, але вона встає і продовжує йти до своєї головної мети. Україна, яка здатна тримати удар. Україна, яка здатна перемагати», – цитує пресслужба Зеленського.

Також раніше під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності Зеленський відзначив орденами Свободи Олександра Усика та дворазову олімпійську чемпіонку Ольгу Харлан, повідомляє Офіс президента.

Олімпійські ігри-2024 завершилися в Парижі 11 серпня. У фінальному медальному заліку українські спортсмени посіли 22-ге місце, здобувши три золоті медалі, п’ять срібних і чотири бронзові.

На Іграх в Парижі виступала найменша кількість українських атлетів за всі Олімпіади – усього 140 спортсменів.

Ще новини