Головна Новини «Барс» 8 років жив у Польщі, але повернувся для захисту України: історія старшого стрільця

«Барс» 8 років жив у Польщі, але повернувся для захисту України: історія старшого стрільця

by host
«Барс» 8 років жив у Польщі, але повернувся для захисту України: історія старшого стрільця

Як розповіли у Силах територіальної оборони ЗСУ,  Петро з позивним «Барс», на час ворожого вторгнення  перебував у Польщі, де жив та працював протягом останніх 8-ми років. 

Після початку великої війни він, не вагаючись, повернувся на Батьківщину, щоб разом із побратимами, з котрими воював ще в 2014-му році, знову стати на захист України.

Тепер він старший стрілець одного з підрозділів 2060го батальйона територіальної оборони ЗСУ 241-ї бригади територіальної оборони міста Києва.

«Військове братерство для мене більше, ніж сім’я. Зараз в Україні не залишилось моїх рідних, але я повернувся саме заради того, щоб разом з моїми бойовими товаришами, котрі служать в 206 батальйоні, об’єднатися для боротьби. Заради них я повернувся. Це наша Батьківщина і ми маємо захистити її незалежність та суверенітет», –  вважає чоловік.

Петро розповів, що в Польщі навчались та працювали більше 10-ти тисяч атовців, проте зараз вони повернулися до України і всі стали до лав ЗСУ.

За словами захисника, військова справа це тяжка праця, але поки ворог паплюжить нашу землю, про втому не може бути мови.

«Ми – незламні. Відпочинимо пізніше, після війни», – впевнений боєць.

Нагадаємо, втрати ворога наближаються до нової психологічної позначки: за добу знищено 620 окупантів

Ще новини