Головна Новини Білі як сніг: волонтери змінили колір маскувальних сіток для воїнів

Білі як сніг: волонтери змінили колір маскувальних сіток для воїнів

by host
Білі як сніг: волонтери змінили колір маскувальних сіток для воїнів

Нові вироби білого кольору показали у гуманітарному штабі «Перший спалах» на Дарниці.

Маскувальні сітки сюди приходять плести студенти, вчителі з дітьми, кияни, які живуть неподалік, та переселенці, які у Києві чекають на звільнення своїх населених пунктів на сході та півдні країни.

«Щоб нашим волонтерам було не холодно працювати, привезли овочів з села, придбали індукційну плитку. Маємо ще чайник великий – заварюємо більше чаю», – розповів керівник штабу Олександр.

У штабі збирають одяг та постіль для військових, які потрапляють до лікарень з пораненнями – приймають білизну, носки, спортивні костюми, штани, футболки. Коли люди приходять з речами – заохочують і їх сплести принаймні кілька сантиметрів сітки.

«Я до повномасштабного вторгнення служив в АТО, трохи втратив здоров’я, тому не можу служити безпосередньо у війську. Але які матеріали для сіток кращі, що потрібно воїнам знаю на власному досвіді – тому проводжу для бажаючих майстер-класи, підбираю тканину. Вона має не сильно горіти, не липнути до шкіри в разі потрапляння вогню, і робити воїна непомітним», – каже Олександр.

Нагадаємо, перелік волонтерів та активностей у Києві, аби допомогти ЗСУ оприлюднили “Печерські котики”.  Навіть президент Естонії Алар Каріс разом зі своєю командою взяв участь у плетінні маскувальних сіток для українських захисників. 

Ще новини