Головна Новини Буде суд: адміністрація заповідника “Києво-Печерська лавра” просить усунути перешкоди, які чинить УПЦ МП

Буде суд: адміністрація заповідника “Києво-Печерська лавра” просить усунути перешкоди, які чинить УПЦ МП

by host
Буде суд: адміністрація заповідника “Києво-Печерська лавра” просить усунути перешкоди, які чинить УПЦ МП

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у Telegram. 

Документи подано до Господарського суду Києва.  Ідеться про передачу в законний спосіб майна Лаври законному власнику – державі.

“Відповідно до ст. 381 Цивільного кодексу України, власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпоряджання своїм майном. Будемо вирішувати ситуацію в законний спосіб”, – наголосив Ткаченко.

Читайте також: Словесні сутички, викрики “Христос Воскрес” та потужне “освячення” водою – третій день виселення МП з Лаври  

Нагадаємо, вчора Мінкульт подав заяву в поліцію через перешкоджання, які чинили представники УПЦ МП роботі Комісії з приймання-передачі державного майна Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”. Сьогодні у поліцію подали другу скаргу на УПЦ МП через перешкоджання роботі комісії Мінкульту.

Також правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо представників московського патріархату за перешкоджання журналістській діяльності.

Як повідомляв “ВК”, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, Києво-Печерська лавра є власністю громадян, а представники московського патріархату мають виконувати закони України.

Митрополит Павло Лебідь заявляв, що  не збирається виїжджати з Лаври, бо не бачив рішення суду.  Також він сказав, що в нього нема паспорта, бо документ зник після обшуків СБУ. Водночас ЗМІ раніше бачили його у паспортному сервісі під час виготовлення закордонного паспорта.

Ще новини