Головна Новини Депутати Київради долучились до вертикального озеленення фасадів будівель

Депутати Київради долучились до вертикального озеленення фасадів будівель

by host
Депутати Київради долучились до вертикального озеленення фасадів будівель

Еко-ініціативу започаткувало Управління екології та природних ресурсів КМДА, повідомляє Київрада.

Основна ідея еко-ініціативи полягає в тому, щоб збільшити площу зелених насаджень у столиці за допомогою вертикального озеленення.

«Зокрема виноград Вічі є чудовим рішенням для покриття великих площ огорож, парканів і стін. Насправді, це дуже гарно виглядає, водночас ця еко-ініціатива має стратегічне завдання, оскільки сприяє покращенню якості повітря за рахунок поглинання забруднювачів. Крім цього вертикальне озеленення дає охолоджувальний ефект зовні та всередині будинків і поглинає шум. Також виноградна лоза поглинає дощову воду, тим самим розвантажує зливостічну систему», – зазначила депутатка Євгенія Кулеба.

Вона також закликала мешканців долучатись до еко-ініціативи «Місто живих стін» та висаджувати виноград Вічі у всіх мікрорайонах столиці.

Нагадаємо, таку еко-ініціативу з впровадження вертикального озеленення пропагує столична влада. Які плюси називають – читайте тут. Першою на неї відгукнулась Солом’янка, другою – Дарниця. Днями Печерський район також долучився до нового еко-проекту.

Ще новини