Головна Новини Інвестори з Пущі-Водиці звинуватили “Київміськбуд” у невиконанні своїх зобов’язань

Інвестори з Пущі-Водиці звинуватили “Київміськбуд” у невиконанні своїх зобов’язань

by host
Інвестори з Пущі-Водиці звинуватили “Київміськбуд” у невиконанні своїх зобов’язань

Житловий комплекс, розташований на вул. Квітки Цісик, 32 в Оболонському районі Києва, серйозно постраждав внаслідок бойових дій.

У публічному зверненні, оприлюдненому на порталі domik.ua, зазначається, що початок заселення вказаного об’єкта було заплановане на 18 липня поточного року. На цю ж дату було заплановано початок роботи Управителя ТОВ «ЖК Сервіс Груп». Принаймні про це свідчить повідомлення самого забудовника – ПрАТ «ХК «Київміськбуд».

Водночас інвестори повідомили “ВК” про цілу низку проблемних питань, що унеможливлюють користування апартаментами.

Публічне звернення інвесторів та власників Комплексу апартаментів у Пущі-Водиці (публікується без правок)

1. В результаті військових дій було значне пошкодження несучих залізобетонних конструкцій, зовнішніх елементів утеплювального та декоративного шару, віконних рам та скління в секціях №№1, 4, 5, а також нещодавно виявлене інвесторами пошкодження секції № 3 (дахового перекриття, вентиляційних каналів, дахової надбудови) з постійним затіканням вологи після опадів та у зв’язку з цим пошкодження (вологість, пліснява, відшарування будівельних матеріалів) в загально будинкових приміщеннях на всіх поверхах секції №3. Представники ПрАТ «ХК «Київміськбуд» раніше не помітили та не фіксували у відповідному Акті вказані пошкодження секції №3, проте дані пошкодження є критичними з часом щодо збереження секції для подальшої експлуатації.

2. Тільки 04.08.2022р., тобто майже через 3-4 місяці, були представники Оболонської РДА у складі комісії щодо фіксування пошкодження будинку. З їх коментарів, вони не знають механізмів допомоги та фінансування постраждалим власникам житла та навіть не можуть зорієнтувати щодо подальших дій з боку держави.

Читайте також: Мешканці будинку на Виноградарі просять Кабмін, ОГП і БЕБ перевірити забудовника

3. Великим неприємним фактом для всіх інвесторів та власників Будинку було дізнатися, що офіційно задекларований ПрАТ «ХК «Київміськбуд» початок заселення до Комплексу апартаментів у Пущі Водиці та початок роботи Управителя ТОВ «ЖК Сервіс Груп» є тільки черговим популізмом та бюрократичною нікчемною процедурою. Адже ПрАТ «ХК «Київміськбуд» не надає документального підтвердження підписаного Акту про передачу Будинку Управителю, а Управитель не підтверджує офіційне і повне прийняття Будинку в управління. А все через те, що ПрАТ «ХК «Київміськбуд» не виконав Технічних умов щодо підключення до Будинку загальноміських електромереж компанії оператора ДТЕК Київські електромережі (тобто повна відсутність електропостачання у Будинку). Така ж ситуація й повна відсутність підключення міських мереж до Об’єкта відповідно до Технічних умов водопостачання та водовідведення, відсутність інформації щодо готовності дахової газової котельні в секції 1 до початку опалювального сезону та наявності договорів на газопостачання.

4. Відсутність охорони Об’єкта та ризик розкрадання або пошкодження матеріальних цінностей, технологічного обладнання тощо. Представники охорони будівельної підрядної організації залишили Об’єкт до початку введення військового стану. Станом на даний час охорона Об’єкту не вирішена з боку Управителя ТОВ «ЖК Сервіс Груп», а саме Управитель забезпечує утримання та збереження спільного майна будинку.

Президентом ПрАТ «ХК «Київміськбуд» Кушніром І.М. було оголошено про підготовку нових проєктів будівництва загалом на 500 тисяч квадратних метрів, але у Компанії не має достатніх зусиль закінчити навіть проекти на максимальній стадії готовності будівництва та дійсно, а не на папері ввести їх в експлуатацію та передати Інвесторам.

Читайте також: Забудовник на Виноградарі визнав мільйонні борги й посилив шантаж мешканців

Багато хто з нас наразі перебуває в скрутних побутових та матеріальних умовах і житло, що побудовано і декларативно введене в експлуатацію, було надією до нового життя. Тому досить цинічним та глузливим для Інвесторів є оголошення ПрАТ «ХК «Київміськбуд» початок заселення. Але куди? Керівництво та відповідальні особи Компанії навіть не перевірило реальний стан будинку!

Розуміємо складність вирішення питань під час воєнного стану, проте вбачаємо за необхідне більшу узгодженість дій між ПрАТ «ХК «Київміськбуд» та керівництвом Оболонською районною державною адміністрацією та Київською міською державною адміністрацією, а не бажання самоусунутися від проблемних питань громади.

Вважаємо, що проблеми, підняті нами у цьому зверненні є критично важливими не тільки для інвесторів Комплексу апартаментів у Пущі Водиці, а загалом для всіх інвесторів ПрАТ «ХК «Київміськбуд» з огляду на публічну позицію компанії декларувати та не виконувати зобов’язання щодо інвестиційних Договорів в поточний нелегкий для всіх, проте дуже відповідальний час!

Читайте також: Недобросовісні забудовники продовжують руйнувати історичні будівлі Києва – депутатка

Ще новини