Головна Новини Куди піти на День Києва 2023: концерти, вистави, святкові прогулянки

Куди піти на День Києва 2023: концерти, вистави, святкові прогулянки

by host
Куди піти на День Києва 2023: концерти, вистави, святкові прогулянки

Розпочне святкову програму програма “Подаруй світло”.від рок-гурту “СКАЙ” 26 травня у Палаці спорту. Частину концерту рок-гурт зіграє разом із Ансамблем оркестру ЗСУ – це 40 музикантів оркестру та 20 вокалістів хору.

У разі оголошення повітряної тривоги всі гості концерту прямують у найближче укриття на станцію метро “Палац спорту”. Після закінчення тривоги концерт продовжується. Якщо концерт неможливо продовжити, він переноситься, а всі квитки залишаються дійсними на наступний, дату якого буде оголошено додатково.

У Київському Будинку вчених НАН України 27 травня заплановано на 13.00 концерт «Берег любові» у виконанні Руслани Якобінчук (мецо-сопрано) та Анатолія Юрченко (баритон). 

Хіти гурту «Ляпіс Трубецкой» українською мовою співатиме з 19.00 27 травня Гурт All Night в Docker Pub на Ігоревській.

powerukraine

27 та 28 травня мешканці та гості столиці зможуть пройтись інтерактивним маршрутом “Київ Пішохідний, що створений за підтримки IQOS.

Прогулянка на 8000 кроків об’єднує Верхнє місто (район Золотих воріт) з мальовничим Подолом та складається з 10 локацій. На кожній з них чекатимуть яскраві світлофори – якщо натиснути на play, вони розкажуть цікаві історії про це місце. На деяких локаціях обіцяють спеціальні сюрпризи з атмосферою Києва.

В неділю, 28 травня о 19.00 у столичному “Докер Пабі” на Богатирській запланований концерт Олександра Положинського на честь 25 річчя гурту “Тартак”. З початком повномасштабного вторгнення музикант вступив до лав ЗСУ. У квітні 2023-го Олександр Положинський випустив новий альбом «Попри все» із 13 пісень, 4 з яких створені спільно з іншими артистами.

Невинна інтрижка між помічником прем’єр-міністра і секретаркою боса постійно загрожує перерости в скандал і, можливо, навіть убивство у сюжеті вистави Національного академічного драмтеатру Лесі Українки під назвою «№13». Її покажуть 27 травня о 17.00.

У Камінній залі Київської фортеці на Лесі Українки у 27 травня на глядачів чекають романтичні історії шаленого кохання крізь погляд сучасної української драматургії у виставі «П’янке одкровення» від театру Маскам Рад. початок показу о 16.00. 

Трагікомедія “Монологи волонтера” створена з реальних історій та випадків, розказаних авторам вистави самими волонтерами, відбудеться у Національному Центрі Театрального Мистецтва ім. Леся Курбаса. Початок о 17.00 27 травня. 

 

Чекає на киян «Сорочинський ярмарок» у Київському національному академічному театрі оперети. Актори обіцяють багато фантастичного, тільки нашій країні властивого, гумору, сатири і комедії. 27 травня початок о 17.00.

У театрі “Берегиня” в 27 травня о 17.00 відбудеться містична вистава “Тіні забутих предків” в Києві за мотивами видатної повісті Михайла Коцюбинського.

27-28 травня  на подвір’ї Музею Івана Гончара розгорнеться Ярмарок народного мистецтва до Дня Києва. Майстри з різних куточків України представлять рукотворні мистецькі вироби, що можуть стати окрасою вашого дому або бути цінним подарунком для ваших рідних. Гончарство, вишивка, ткацтво, соломоплетіння, лозоплетіння, свічкарство, писанкарство, лялькарство, витинанкарство, плетіння з листя кукурудзи та трави, дереворізьблення, кобзарство, ковальство.

У локаціях для малювання на подвір’ї Софії Київської та Андріївської церкви 27-28 травня стартує Софійський пленер, якому цьогоріч виповнюється 10 років. Мета Софійського пленеру полягає у збереженні великої традиції малювання з натури, малювання архітектурних пам’яток зокрема, а також у підтримці живого спілкування майстрів просто неба серед пам’яток культурно-історичної спадщини 11-18 ст.

Шість безкоштовних екскурсій за трьома новими маршрутами: “Як козаки та магістрат на Подолі жили”, “Провулками київського Кудрявця” та “Київ незвичний – від минулого до сьогодення” подарує до свята Управління туризму та промоцій КМДА разом з Київським центром розвитку туризму. Деталі про подію та посилання на реєстрацію можна знайти на сайті “Великого Києва”. 

Нагадаємо, напередодні Дня Києва в КПІ з’явилися унікальні чуттєві композиції закоханих пар, створені з дроту.

Ще новини