Головна Новини Квітнуть азалії та камелії: київський ботанічний сад критично залежить від купівлі квитків

Квітнуть азалії та камелії: київський ботанічний сад критично залежить від купівлі квитків

by host
Квітнуть азалії та камелії: київський ботанічний сад критично залежить від купівлі квитків

Як зазначається, Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка критично залежить від купівлі квитків, тож закликає всіх приходити та відволікатися від тривог, споглядаючи квіти.

Зараз в одній з оранжерей якраз квітнуть азалії та камелії. Провідний науковий співробітник відділу тропічних та субтропічних рослин Ботсаду Роман Іванніков каже, що ботанічний сад має ретельно спланований перебіг квітування рослин.

Взимку можна побачити червоні, рожеві й білі азалії, одразу після цього починають розквітати магнолії та тюльпани, за ними — бузок, а потім настає черга півоній та тюльпанів. Тож у будь-яку пору року ботанічний сад має чим потішити відвідувачів.

У наступній оранжереї ростуть кактуси та сукуленти. Прямо біля входу розташувалися величезні круглі ехінокактуси грузона, яким по 70 років, а виросли вони з маленького насіння. Далі по оранжереї ростуть агави, чиє потужне листя з гострими голками на кінцях скидається на кам’яну скульптуру гігантського павука. Саме з них роблять текілу. 

powerukraine

Кактуси відносно нормально переносять зниження температури, впадаючи на цей період у сплячку, а ось сукулентам потрібно більше вологи й тепла, ніж ми можемо забезпечити, каже Роман Вікторович.

До слова, киян кличуть на благодійну виставку-аукціон на підтримку спецпідрозділу ЗСУ «Крила».

 

Ще новини