Головна Новини Мер Ірпеня Олександр Маркушин вивів понад 500 млн грн на помічника Шуфрича

Мер Ірпеня Олександр Маркушин вивів понад 500 млн грн на помічника Шуфрича

by host
1

Нещодавно у ЗМІ з’явилася інформація про масштабну схему розкрадання оточенням мера Ірпеня Олександра Маркушина коштів місцевих бюджетів, виділених на відбудову постраждалої громади. Зокрема, йшлося про його головного підрядника Сергія Росстального.

Згідно даних системи YouControl, Росстальний Сергій Валерійович був помічником Народного депутата від Партії регіонів Нестора Шуфрича.

3

3 вересня екс-регіонал Нестор Шуфрич отримав нову підозру в СІЗО: його звинувачують у фінансуванні Росгвардії в Криму. Слідство стверджує, що Шуфрич платив гроші русакам за воєнізовану охорону своєї елітної нерухомості на півострові. За 3 місяці 2016 року його компанія сплатила окупантам понад 500 тис. російських рублів.

Влітку 2024 року видання «Незламні.City» опублікувало статтю «525 млн з бюджету для друзів мера та як отримувати 170 тис. грн при окладі 6 тис.: лайфхаки від ІМР», а видання «Резонанс» опублікувало статтю «Оточення мера Ірпеня Маркушина отримало 525 млн з бюджету на післявоєнну відбудову».

У публікаціях йдеться про те, що ТОВ “Будівельна компанія Біг Буд Інвест” та ФОП Росстальний Сергій Валерійович стали головними підрядниками з відбудови постраждалої інфраструктури Ірпеня і після деокупації Київщини отримали понад півмільярда грн з місцевих бюджетів, а також дивним чином отримала ексклюзивні підряди від Уряду Литви.

Після ряду публікацій у ЗМІ, головного та улюбленого підрядника Маркушина – Сергія Росстального ні разу не бачили в Ірпені. Серед місцевих підприємців є інформація, що він або готується покинути територію України або вже покинув її.

2

Мер Ірпеня Олександр Маркушин досі не прокоментував інформацію про виведення півмільярда гривень на Сергія Росстального. Так само Маркушин замовчує, чому Сергій Росстальний «випадково» став підрядником для Уряду Литви при будівництві дитсадка «Рута» в Ірпені.

Враховуючи тісні звʼязки Сергія Росстального із Нестором Шуфричем, кошти, що виділялися на відбудову Ірпеня, могли використовуватися для фінансування проросійської підривної діяльності в Україні. Частину коштів для подібних цілей Росстальний міг вивезти з собою до Європи.

Ще новини