Головна Новини Мешканцям Бородянського ПНІ передали домашніх тварин. Їхню худобу забили “кадирівці” під час окупації

Мешканцям Бородянського ПНІ передали домашніх тварин. Їхню худобу забили “кадирівці” під час окупації

by host
Мешканцям Бородянського ПНІ передали домашніх тварин. Їхню худобу забили “кадирівці” під час окупації

Каченят, курчат, кролів та кіз передали волонтери Благодійного Фонду “Місце під сонцем – ти не один”.

Нагадаємо, раніше “ВК” вже писав про те, як Бородянський ПНІ постраждав внаслідок російської окупації.

Як і обіцяли, привезли мешканцям господарство. Велика вдячність: Буйко Євгенію з Незалежної релігійної громади євангельських християн-баптистів “Дім молитви”, а також друзям з Америки, та небайдужим людям, хто пожертвував в нашу благодійну скриньку” – розказала співзасновниця Фонду Світлана Стародуб.

Догляд за тваринами – надважливий аспект у житті постояльців інтернату, адже це не лише трудотерапія, а й можливість проявити турботу, піклуватися за живою істотою. Втім, основний догляд тваринам забезпечують працівники закладу.

Вони дуже просили тваринок. Від кролів взагалі були у захваті”. Ще вони мріють про овець, бо хочуть навчитися варити сири й бути корисними в цьому“, – зазначила ще одна співзасновниця БФ “Місце під сонцем – ти не один” Марія Ткаченко.

Читайте також: Волонтери розповіли про нагальні потреби мешканців віддалених сіл Київщини

За її словами, основний внесок зробили меценати з релігійної організації. Двох кіз передали громадяни. Наразі волонтери працюють над тим, аби привезти до інтернату свинок.

До нашестя росіян в Бородянському ПНІ було 20 корів. Всіх їх (і не лише) забили “кадирівці“, які там “оселилися”, розповіла волонтерам директорка закладу Марина Ганіцька.

Качок довелося забити самим мешканцям і працівникам інтернату, аби було що їсти під час окупації. Готували на вогнищі у дворі, адже після приходу “руського миру” ані газу, ані світла не було.

Бородянський ПНІ під час окупації

Довідково. З діяльністю Благодійного Фонду “Місце під сонцем – ти не один” можна ознайомитися за цим посиланням. Наразі волонтери продовжують збір коштів на відновлення господарства Бородянського психоневрологічного інтернату. Самі вони жартівливо називають цей процес збором на “Ковчег”. 

Як писав “ВК“, найбільший французький регіон пропонує відбудувати Бородянку за екологічними стандартами.

Читайте також: Конструкції будинку рухаються. Мешканці пошкодженої багатоповерхівки в Ірпені потребують допомоги

Ще новини