Головна Новини Місцеві жителі проти будівництва військового кладовища під Києвом, їм погрожують спаленням села

Місцеві жителі проти будівництва військового кладовища під Києвом, їм погрожують спаленням села

by host
Місцеві жителі проти будівництва військового кладовища під Києвом, їм погрожують спаленням села

Місцеві не мають централізованого водопостачання, воду беруть із криниць. Люди впевнені, що через масові поховання військових, ґрунтові води будуть отруєні, а вода з криниць стане непридатною для вживання. 

До того ж громадяни переконані, що якщо частину лісу, яку відвели для будівництва, осушать, то вода взагалі зникне. А крематорій комплексу буде забруднювати довкілля. 

Кажуть, є купа пустих полів, крім їхнього лісу. 

Через супротив селян, їм погрожують спаленням їхніх осель, розповів один з мешканців села кореспонденту ВК”.  Крім того, він наголосив, що чоловіки з їхнього села також захищають Україну і вони проти знесення лісу для побудови меморіалу. 

Кажуть, що якщо ми проти будівництва меморіалу – треба нас всіх спалити. Всі чати цим переповнені, ось дивіться. А ми не проти, ми проти щоб на цьому місті будували. До того ж, родини загиблих просили будувати меморіал у Києві. А потім все якось незрозуміло переграли. У нас теж воюють багато чоловіків з села, і вони також проти будівництва меморіалу тут. Їх теж треба спалити?”, – наголосив Михайло, мешканець села Мархалівка.

Ще новини