Головна Новини Молодий театр візьме участь у міжнародних театральних фестивалях у Словаччині та Польщі

Молодий театр візьме участь у міжнародних театральних фестивалях у Словаччині та Польщі

by host
Молодий театр візьме участь у міжнародних театральних фестивалях у Словаччині та Польщі
Світлодіодне освітлення

Як повідомляється, вистава Андрія Білоуса «Сон літньої ночі» представить Україну в основних програмах міжнародних театральних фестивалів у Словаччині та Польщі. 

Це романтична комедія на основі п’єси Шекспіра, доповнена народними обрядами. Для вистави режисер провів паралель з українськими історичними міфами та перетворив головних героїв з греків на українців.

Режисер Білоус, взяв в основу задуму свято Купайла – традиційне українське гуляння літнього сонцевороту, коли молоді дівчата та парубки, натхненні коханням, йшли до лісу шукати заповітного цвіту папороті. За легендою, папороть цвіте лише одну коротку мить найкоротшої у році ночі. Молода наївність намагається знайти цю квітку, щоб відшукати своє кохання та нарешті стати щасливими. Але сила квітки підпорядковується лише нечистій силі, яка й підлаштовує всі парадоксально-комедійні ситуації героїв.

У Словаччині виставу покажуть на Teen Theatre Fest — фестивалі, спрямованому на молоду авдиторію. Його головна ціль — рефлексія театральних практик, зосереджених на жанровому злитті та сучасному різноманітті. На сцені фестивалю також візьмуть участь колективи, акторські дуети, перформативні трупи із Польщі, Чехії, Угорщини та Німеччини.

У Польщі «Сон літньої ночі» візьме участь у Zamojskie Lato Teatralne. Це позаконкурсний фестиваль, який діє майже 50 років. Обраний театр отримає «Гетьманську булаву» та запрошення на прем`єру наступної вистави. До цьогорічної програми також приєднаються Teatro Due Mondi, Drunken Bedroom Theatre, Gdansk Shakespear Theatre, Flabbergast Theatre. 

Ще новини