Головна Новини Найкращий вік, щоб навчитися читати: міфи та правда про ранній розвиток

Найкращий вік, щоб навчитися читати: міфи та правда про ранній розвиток

by host
Найкращий вік, щоб навчитися читати: міфи та правда про ранній розвиток

Як повідомляється, у багатьох країнах, включаючи Німеччину та Японію, формальне навчання у школі починається приблизно з шести років. У Фінляндії, яку часто називають країною з однією з найкращих систем освіти у світі, діти починають відвідувати школу в сім років.

Попри це очевидне відставання, у 15 років фінські учні мають вищі результати в розумінні прочитаного, ніж учні з Великої Британії та США. Відповідно до підходу, орієнтованого на дитину, роки перебування у фінському дитячому садку наповнені іграми та відсутністю офіційного академічного навчання.

Дослідження підтверджують ідею починати пізніше. Одне дослідження дитячого садка в США, проведене в 2006 році, показало, що у дітей, які відклали вступ на один рік, результати тестів покращилися.

Інші дослідження, які порівнювали тих, хто читає на ранньому етапі та тих, хто читає пізніше, показали, що другі навіть трохи перевершують перших у здібностях розуміння. Більш пізнє навчання дозволяє дітям ефективніше співвідносити свої знання про світ зі словами, які вони вивчають.

Відомо, названо лауреатів премії імені Лесі Українки.

Ще новини