Головна Новини “Ніколи знову”: 79 років тому Київ звільнили від нацистів

“Ніколи знову”: 79 років тому Київ звільнили від нацистів

by host
“Ніколи знову”: 79 років тому Київ звільнили від нацистів

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

У заході взяли участь представники КМДА, керівництво Печерської райдержадміністрації та ветеранські організації Києва, вони поклали квіти до могили невідомого солдата у парку Вічної Слави.

“Тоді, 79 років тому, ціною величезних жертв, Київ було звільнене від нацистів. Сьогодні наше місто, та уся країна протистоїть вже російським окупантам. Але незмінним залишається одне – ми боремося за свою свободу. На нашому боці правда, і це означає що ми обов’язково переможемо”, – сказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Читайте також: Потвори РФ перевершили нацистів. Не бачити цього вже не можна – Огризко

“Слова “ніколи знову”, які більше 70 років говорили у світі після Другої Світової війни, виявилися незрозумілими для наших сусідів. Росія розпочала проти нас жорстоку війну, яка з самого початку була приречена на поразку. 79 років було звільнено Київ від нацистів, а сьогодні наші воїни звільняють Україну від російських загарбників. Перемога точно буде за нами. Але на майбутнє ми повинні пам’ятати, які розруху та горе несе в собі війна, щоб більше не допустити її повторення”, – наголосила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Довідково. 6 листопада 1943 року, 79 років тому закінчилась 778-денна окупація Києва.

Радянські війська під час Київської наступальної операції визволили місто від нацистів. Цього ж дня звільнили Жуляни, Борщагівку, Боярку, Бучу, Гостомель та інші населені пункти.

У боях за Київ загинули до 240 тисяч радянських солдатів. Таких втрат можна було б уникнути, якби не наказ Сталіна взяти українську столицю обов’язково до роковин “Великого Жовтня”.

Ще новини