Головна Новини Печерські пагорби, Дніпро та мости Києва, які намалював 6-тирічний харків’янин, тиражують на поштових марках до Дня дитини

Печерські пагорби, Дніпро та мости Києва, які намалював 6-тирічний харків’янин, тиражують на поштових марках до Дня дитини

by host
Печерські пагорби, Дніпро та мости Києва, які намалював 6-тирічний харків’янин, тиражують на поштових марках до Дня дитини

Автор картини «Жовто-блакитні мрії» – шестирічний Георгій Сосницький  з Харкова. Він приїздив до столиці в гості до своєї хресної, а коли повернувся, захотів зробити картину про Київ. Читав про місто і в школі.

«На уроці вони дізнавалися про Київ, знакові споруди, а ще йому дуже подобається Київ. Ми на танці туди приїздили, і ходили на виставку – він вилазив на гелікоптери, які там стояли, поїздив по Києву. А обрав жовто-блакитне – бо він зараз з друзями, і всі ми ходимо з прапорами, досить патріотичні діти в Харкові», – розповіла мама художника Наталія Сосницька.

Робота Георгія незвичайна – бо хлопчик не малював її фарбами, а виготовляв з пластиліну макет, після чого оздоблював.

«Ліпив разом з батьком пластиліном на площині – на дошці розміром А4. А потім поверх на планшеті домалював – у нього кораблик там пливе, поверх намальовані деталі. З пластиліну і в садочку ліпив, і на гуртку, а батько художник, тому він з ним часто щось робить. Син стриманий в емоціях, дуже сором’язливий, але коли його хвалять – він це дуже любить», – зазначила мама конкурсанта.

powerukraine

Звістка про те, що картина про Київ потрапить на марки до Дня дитини та розлетиться Україною і світом порадувала Георгія та заохотила до нових звершень, ділиться мама школяра:

«Коли у дитини щось виходить і хтось це визнає, особливо в таких масштабах, це сприяє розвитку дуже сильно. Це підштовхує здобувати нові і нові досягнення, і не зупинятися. Як з цукеркою – якщо одного разу отримав, хочеться ще і ще. А ще – ми всі зараз дуже патріотичні, дуже за Україну, і діти наші навчаються бути свідомими і люблячими громадянами країни, такі конкурси дуже заохочують».

14-річна переможиця конкурсу Олександра Федорчук учасниця гуртку «Україна в об’єктиві», де художники малюють та фільмують на фотокамери рідний край. Оригінал картини «Найзаповітніша мрія», яка потрапила на марку, тепер висить на стіні в приміщенні гуртка – як гордість спільним вкладом у заохоченні українців прямувати до перемоги.

«На цій картині зображено нашу перемогу – нашу найзаповітнішу мрію. Чисте українське небо, звичайно що без всієї гадості – без ракет, без куль, без всього жаху. Але чисте, спокійне, українське красиве небо і наші чисті поля – жовті, з пшеницею. Немає ніяких замінувань, шахедів. І про те, як мати з дитиною чекає на свого батька з війни. Ми всі чекаємо на своїх родичів, на своїх батьків, братів, синів живими та здоровими додому», – розповідає художниця.

Набір з 5-ти марок з картинами дітей, а також з подібними картинами сувенірні магніти уже можна замовити на пошті.

«Хочеться повернути всі терикони, степи та моря під український прапор. І повернутися нарешті додому: і цивільним, і військовим. Хочеться миру, безпеки та заспокійливої тиші без ракет над нашими головами. Хочеться простих і буденних речей», – зазначили в «Укрпошті».

Нагадаємо, восени минулого року українська марка про мир посіла друге місце на європейському конкурсі.

Ще новини