Головна Новини Перехід до ПЦУ: архімандрита Авраамія (Лотиша) оголошено намісником Києво-Печерської Лаври

Перехід до ПЦУ: архімандрита Авраамія (Лотиша) оголошено намісником Києво-Печерської Лаври

by host
Перехід до ПЦУ: архімандрита Авраамія (Лотиша) оголошено намісником Києво-Печерської Лаври

Член Духовного собору Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Авраамій (Лотиш) звернувся до Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, як Священноархімандрита обителі, з проханням затвердити його в числі братії у складі монастиря Православної Церкви України, повідомив Митрополит Білоцерківський ПЦУ Євстратій Зоря

А також додав, що Блаженнійший Митрополит Епіфаній уже задовольнив прохання та благословив отцю Авраамію виконувати обов’язки намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у складі ПЦУ.

“Предстоятель ПЦУ звернувся до уряду з проханням надати у користування українській Лаврі приміщення для звершення богослужінь, проживання братії та монастирської діяльності. Митрополит Епіфаній висловив сподівання, що держава допоможе захистити намісника і монастир від можливих провокацій з боку прихильників Московського патріархату”, – додав Євстратій Зоря. 

В.о. намісника отець Авраамій звернувся до братії із закликом “визнати нову канонічну реальність існування в Україні Помісної Православної Церкви, якій надано Томос про автокефалію, яка має визнання Вселенського Патріарха і Помісних Церков, яка має канонічно обраного Предстоятеля Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Священноархімандрита Печерської Лаври”.

Авраамій додав, що перш ніж прийняти рішення про перехід до ПЦУ та звернутися з проханням призначити його намісником Києво-Печерської Лаври провів тривалий час в молитві та утвердився в своєму намірі. 

“Протягом останнього часу, особливо в ці місяці й тижні, всі ми відчули біль та розпач через події, які відбуваються з нашою обителлю… Однак слід чесно визнати – наш дотеперішній намісник і священноначаліє в особі митрополита і Синоду крок за кроком формували сумну ситуацію, в якій ми опинилися. Замість діалогу – закритість і погрози. Замість усвідомлення необхідності правдиво, щиро і остаточно розірвати підлеглість Москві, що веде проти нас війну – туманні та половинчасті рішення і заяви, які кожен тлумачить як бажає. Замість пошуків шляхів єднання православних і примирення – розпалювання ворожнечі та протистояння”, – заявив Авраамій. 

 

Нагадаємо, вранці 29 березня, коли УПЦ мала призначену дату, аби востаннє користуватися Києво-Печерською Лаврою відповідно до договору оренди,  на її територію за закликом Павла Лебедя з’їхалися з різних регіонів віряни, поліція проводила обшук автомобілів, що вивозили майно.

Ще новини