Головна Новини Релігієзнавиця: мета УПЦ МП – розпалити громадянську війну в Україні

Релігієзнавиця: мета УПЦ МП – розпалити громадянську війну в Україні

by host
Релігієзнавиця: мета УПЦ МП – розпалити громадянську війну в Україні

Так прокоментувала релігієзнавиця та Оксана Горкуша збори вірян УПЦ московського патріархату на території Києво-Печерської лаври та відмову митрополита УПЦ МП Павла Лебедя залишати територію Національного заповідника. 

По факту УПЦ МП, як вони хочуть себе називати, – це російська православна церква в Україні. Їхня діяльність цілком узгоджується з політикою російської православної церкви й з тим, що вони виконують пряме замовлення Кремля. Інтерес – посіяти дестабілізацію, продемонструвати всьому світові, що у нас гоніння на церкву, на бога, що Україна не є демократичною державою, що у нас всередині ведеться громадянська війна – те, що вони й намагаються розпалити. Тобто, буквально виконують замовлення свого начальства. Це страшні речі”, – наголосила релігієзнавиця в ефірі “Радіо NV”. 

Вона також нагадала, що в Україні  вже був подібний випадок, коли представники секти “Біле братство” захоплювали Софійській собор. 

Зараз Києво-Печерська лавра відіграє те саме значення. Тобто, це святиня українського народу через яку християнство входило у нашу історію. І цю святиню нам не хоче віддавати так зване “Чорне братство” (УПЦ МП, – ред.), я їх так умовно назву”, – зазначила Горкуша. 

Читайте також: Словесні сутички, викрики “Христос Воскрес” та потужне “освячення” водою – третій день виселення МП з Лаври  

Релігієзнавиця додала, що так само як і з сектою “Біле братство”, віряни УПЦ МП потрапили під шкідливий вплив і так само як у сектах їм “промили мізки” руськім міром. 

Це пропагандистська інституція, завданням якої було окупація свідомості й світогляду наших громадян. Вони це завдання виконували впродовж десятиліть. І така ситуація склалася зараз. З цими людьми не можна говорити раціональними аргументами, вони їх не чують. Раціональне мислення у всіх, кому промили мізки у сектах – виключене”, – зазначила вона. 

На думку релігієзнавиці, влада повинна діяти рішуче щодо організаторів зборів вірян московського патріархату в Лаврі та притягати їх до кримінальної відповідальності. 

Я вважаю, що ті, хто закликають цю групу українців, яких вони зібрали спеціально в Лаврі виступати проти держави України й настроюють їх проти держави, цих людей треба терміново притягнути до кримінальної відповідальності. Фактично, у нас йде демонстрація того, що у нас є держава в державі, якась антиукраїнська структура, яка закликає громадян України чинити антиконституційні дії. Це ж злочин”, – додала Горкуша.

Читайте також: Паша Мерседес: Хто такоє РНБО? Сєводня єсть, завтра нєту

Нагадаємо, Мінкульт подав заяву в поліцію через перешкоджання, які чинили представники УПЦ МП роботі Комісії з приймання-передачі державного майна Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”.

Також правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо представників московського патріархату за перешкоджання журналістській діяльності.

Як повідомляв “ВК”, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, Києво-Печерська лавра є власністю громадян, а представники московського патріархату мають виконувати закони України.

Митрополит Павло Лебідь заявляв, що  не збирається виїжджати з Лаври, бо не бачив рішення суду.  Також він сказав, що в нього нема паспорта, бо документ зник після обшуків СБУ. Водночас ЗМІ раніше бачили його у паспортному сервісі під час виготовлення закордонного паспорта.

 

 

 

 

Ще новини