Головна Новини “Шана това, друзі”. Віталій Кличко привітав іудейську громаду Києва з Новим роком

“Шана това, друзі”. Віталій Кличко привітав іудейську громаду Києва з Новим роком

by host
“Шана това, друзі”. Віталій Кличко привітав іудейську громаду Києва з Новим роком

Привітання Київського міського голови Віталія Кличка зі святом Рош ха-Шана оприлюднили на сайті КМДА.

Віталій Кличко зазначив, що для іудеїв ці святкові дні стають часом духовного оновлення, осмислення та милосердя.

Налаштовуючись на праведне життя в році прийдешньому, сподіваймося, друзі, що він буде переможним та щедрим на Господнє благословення кожного, хто боронить нашу країну від російської навали. Я щиро бажаю усім віруючим, щоб цьогорічні звуки священного шофару долинули до кожного серця, наповнивши його любов’ю і турботою про ближнього. Нехай рік, що минає, забере в минуле всі біди та страждання, а новий укріпить віру в щасливе майбутнє вільної, незалежної та сильної України! Міцного здоров’я усім, миру і добра, благополуччя та затишку у ваших оселях! Щасливого та солодкого Нового Року! Шана това, друзі!” – підкреслив столичний голова.

Зауважимо, святкування Рош га-Шана відбувається два дні поспіль. У ці дні віряни віддають Богові “духовний звіт” за всі свої вчинки та щиро вірять в те, що Всевишній саме зараз вершить суд і визначає події та долі людей на наступний рік.

Вітаючи один одного з Рош га-Шана, за традицією, іудеї бажають кожному бути вписаним до “Книги життя”, та під час святкової трапези, мокаючи хліб у мед, промовляють благословення, щоб рік прийдешній був солодким.

Читайте також: Видатні євреї Києва, які прославилися на весь світ

Нагадаємо, Кличко назвав так звані референдуми на окупованих територіях конвульсіями агресора.

Ще новини