Головна Новини Що робити, якщо прийшов час робити повірку лічильників під час воєнного стану – пояснення “Київводоканалу”

Що робити, якщо прийшов час робити повірку лічильників під час воєнного стану – пояснення “Київводоканалу”

by host
Що робити, якщо прийшов час робити повірку лічильників під час воєнного стану – пояснення “Київводоканалу”

Як пояснили у “Київводоканалі”, законодавством передбачено, що під час воєнного стану повірку можна не робити.

Якщо термін повірки закінчився під час воєнного стану або протягом місяця після його припинення, ваше попереднє повірочне свідоцтво залишається чинним ще три місяці після скасування воєнного стану.

В цей час лічильники не знімаються з обліку, і їхні показники будуть і надалі враховуватись для проведення нарахувань. Це визначено постановою Кабінету міністрів України від 05 квітня 2022 року №412 “Деякі питання повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки в умовах воєнного стану“.

Але, підкреслюють в компанії, в постанові жодним чином не йдеться про те, що під час воєнного стану повірку робити заборонено, тож наразі Київводоканал продовжує надавати послуги з заміни та повірки лічильників.

Повідомлення, які ви можете отримати від Київводоканалу з приводу закінчення міжповірочного інтервалу вашого лічильника, є рекомендацією, а не вимогою. Рано чи пізно воєнний стан закінчиться, і постанова втратить чинність. Очевидно, що тоді багатьом споживачам одночасно знадобиться повірити прилади обліку, що призведе до різкого збільшення заявок та великих черг”, – йдеться у повідомленні.

Тих споживачів, хто має можливість, зробити повірку вчасно, просять це зробити. Для цього ви можете обрати будь-яке підприємство, що має відповідну ліцензію на діяльність з повірки квартирних приладів обліку води або скористатися сервісом “Київводоканалу”. Замовити у будь-яку послугу щодо повірки лічильників (демонтаж, подання на повірку, монтаж, транспортування, опломбування) можна за телефоном (044) 202-02-02.

Читайте також: Ситуація дійсно складна: Кличко розказав про підготовку до опалювального сезону

Нагадаємо, кияни зможуть отримати консультацію щодо комунальних послуг онлайн: як це зробити.

Ще новини