Головна Новини Словесні сутички, викрики “Христос Воскрес” та потужне “освячення” водою – третій день виселення МП з Лаври 

Словесні сутички, викрики “Христос Воскрес” та потужне “освячення” водою – третій день виселення МП з Лаври 

by host
Словесні сутички, викрики “Христос Воскрес” та потужне “освячення” водою – третій день виселення МП з Лаври 

Таким сьогодні був третій день, коли представники УПЦ московського патріархату мали залишати територію Національного заповідника, передає “ВК”. 

Зокрема, наразі на території Києво-Печерської Лаври залишаються близько двох сотень вірян – прихильників УПЦ московського патріархату. 

У руках віряни тримають ікони та хрести, постійно моляться, співають церковні пісні та кричать: ”Христос Воскрес! Воістину Воскрес”. На їхню думку, це потужна молитва аби “вигнати нечисть з Києво-Печерської лаври”. 

На території присутні біля десятка поліцейських, які чемно стежать за порядком. Однак, вони не змогли стати на заваді вірянам УПЦ московського патріархату, які не пропустити представників комісії Мінкульту з приймання-передачі державного майна.

Також вранці до Лаври приходили близько десяти вірян ПЦУ київського патріархату. Вони принесли плакат з написом “Геть русню з Лаври”. 

Між вірянами відбувалися словесні сварки. Віряни УПЦ московського патріархату розірвали плакат та витискали декількох вірян ПЦУ київського патріархату. 

Також до вірян виходив священнослужитель УПЦ московського патріархату та потужно “освячував” водою присутніх вірян та журналістів, так само як на Великдень.

 Потім він вилив відро води на вірянина київського патріархату, який прийшов з плакатом “Геть русню з Лаври”.

Наразі ситуація у Лаврі спокійна. Прихильники УПЦ московського патріархату продовжують молитися, співати пісні та кричати “Христос Воскрес! Воістину Воскрес”.

Читайте також: Перешкоджання журналістській діяльності: правоохоронці порушили кримінальне провадження через інцидент на території Лаври 

Нагадаємо, Мінкульт подав заяву в поліцію через перешкоджання, які чинили представники УПЦ МП роботі Комісії з приймання-передачі державного майна Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”.

Як повідомляв “ВК”, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, Києво-Печерська лавра є власністю громадян, а представники московського патріархату мають виконувати закони України.

Митрополит Павло Лебідь заявляв, що  не збирається виїжджати з Лаври, бо не бачив рішення суду.  Також він сказав, що в нього нема паспорта, бо документ зник після обшуків СБУ. Водночас ЗМІ раніше бачили його у паспортному сервісі під час виготовлення закордонного паспорта.

Ще новини