Головна Новини Спорт з Провансу: у Києві відкрили майданчики для гри в петанк

Спорт з Провансу: у Києві відкрили майданчики для гри в петанк

by host
Спорт з Провансу: у Києві відкрили майданчики для гри в петанк

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

У відкритті одного з них, який знаходиться в парку «Орлятко» у Солом’янському районі, взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен. Ще два майданчики відкрилися в Куренівському парку та парку «Нивки».

«Війна не повинна нас зупиняти в роботі на відбудову й покращення нашого міста. Одна з ініціатив, яку ми впроваджуємо у цьому напрямі, – відкриття у київських парках майданчиків для гри в петанк. Цей традиційний французький спорт, який чудово підходить для сімейного дозвілля, адже грати у нього можуть усі, незалежно від віку», – сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Читайте також: У Голосіївському парку встановили дитячі гірки з лавками для батьків – вже надходить перша критика

powerukraine

За словами начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександра Возного, приходити на майданчики для гри в петанк жителі можуть абсолютно безкоштовно. Кожен охочий зіграти може звернутися до відповідальної особи, контакти якої зазначені на стенді біля майданчику, та отримати спорядження для гри під заставу. 

Довідково. Петанк – популярна в Європі гра з простими правилами: стоячи всередині кола, треба кинути металеві кулі якомога ближче до маленької дерев’яної кулі (кошонет або поросятко), набравши більше очок за команду суперників. У своїй сучасній формі гра виникла в 1907 році у Провансі, на півдні Франції.

Ще новини