Головна Новини Товари у столичних маркетах, виробники яких не вийшли з ринку РФ, вимагають маркувати

Товари у столичних маркетах, виробники яких не вийшли з ринку РФ, вимагають маркувати

by host
Товари у столичних маркетах, виробники яких не вийшли з ринку РФ, вимагають маркувати

Кореспондент “Великого Києва” впродовж довгих місяців слідкував, як товари та відомі бренди потрапляли у спеціальний перелік НАЗК як такі, що допомагають ворогу збирати гроші на ракети та зброю та спонсорують війну. 

Нажаль, попри наяність величезного переліку досі кожен споживач торгових мереж, будівельних та продуктових магазинів та кав’ярень лиш переступивши поріг установи бачить товар з чорного списку НАЗК. 

У відповідь на письмовий запит про те, як і коли українські споживачі зможуть позбутися російського непотребу, в НАЗК відповіли, що попри наявність списку “Міжнародних спонсорів війни”, поки це важко. Мовляв, покупець, який приходить до магазину, має сам звіряти, чи продукти харчування, дитячі підгузки або косметика перебувають у чорному списку. Заборонити входження на ринку таких товарів Нацагентство з запобігань корупції не вповноважене. 

Тепер у парламенті є законодавча ініціатива, якою пропонується внести зміни до законодавства, завдяки яким “запроваджується обов’язкове інформування споживачів про міжнародні компанії, які на третьому році повномасштабної агресії й досі ведуть активну діяльність у рф, підтримуючи таким чином державу-агресора”.

Інформування споживачів про такі компанії та їхню продукцію дозволить українським громадянам робити свідомий вибір, чи продовжувати купівлю товарів у цих суб’єктів, тим самим опосередковано сприяючи фінансуванню збройної агресії проти України, – вказано у пояснювальній записці до законопроекту №11183.

Ще новини