Головна Новини У Києві пропонують мораторій на будівництво нових розв’язок до закінчення будівництва Шулявського шляхопроводу

У Києві пропонують мораторій на будівництво нових розв’язок до закінчення будівництва Шулявського шляхопроводу

by host
У Києві пропонують мораторій на будівництво нових розв’язок до закінчення будівництва Шулявського шляхопроводу

Про це йде мова у петиції №11849 на сайті Київради.

Її автор Олександр Гречко називає марнотратством плани КМДА почати будівництво дворівневої розв’язки на перетині вулиць Богатирської та Полярної.

На його думку, під час війни такий проєкт ризикує отримати велику кількість скандалів з розкрадання коштів бюджета міста Києва, як багато попередніх.

Окрім того, така інфраструктура має зворотній ефект до очікуваного у чиновників КМДА – витрачені декілька мільярдів гривень на розв’язку не зменшать затори, а збільшать їх, просто на інших розташованих поруч перехрестях. Місто має розвивати громадський транспорт, а не будувати нові розв’язки”, – наполягає дописувач.

Він зазначає, що у Києві є проєкт Шулявського шляхопроводу, який вже декілька років закинутий в недоробленому стані, при цьому кошторисна вартість збільшилася з початкових 600 млн грн до 2 млрд грн, а функціональність нового об’єкту ще менша, ніж старого.

Міська влада вже декілька років як забула про шляхопровід – там сміття, бруд та ніякого комфорту для пішоходів“, – додає автор.

Таких дороговартісних, розпочатих і закинутих на різних стадіях проєктів по Києву безліч, тому не можна говорити про жодне нове будівництво, доки “існуюча інфраструктура стоїть на підпірках та розвалюється” – переконаний дописувач.

Це не нормально, що міська влада Києва саботує та зливає виділення 36 млн доларів від Світового Банку на будівництво трамвайної ліній в центр, і при цьому збирається розпилювати мільярди бюджетних коштів на інфраструктуру для приватних автомобілів. З таким підходом ми робимо абсолютно протилежне до того, що роблять в ЄС. А ми хіба не на ЄС орієнтуємося?” – підсумовує Олександр Гречко.

Читайте також: Стартує капітальний ремонт доріг: у Києві відновили роботи на 4 об’єктах

Нагадаємо, днями у КМДА заявили про намір збудувати дворівневу розв’язку на перетині вулиць Богатирської та Полярної.

Ще новини