Головна Новини У репертуар Нацопери повертаються «Баядерка», «Аїда», «Любовний напій»

У репертуар Нацопери повертаються «Баядерка», «Аїда», «Любовний напій»

by host
У репертуар Нацопери повертаються «Баядерка», «Аїда», «Любовний напій»

Про це повідомила пресслужба закладу.

У квітні 2023 року Національна опера України повертає до репертуару знаменитий балет Людвіга Мінкуса «Баядерка», монументальну оперу Джузеппе Верді «Аїда» з солисткою Людмилою Монастирською, а також оперу «Любовний напій» Гаетано Доніцетті.

Балет Людвіга Мінкуса «Баядерка» 

Вистава займає особливе місце в історії українського хореографічного мистецтва, бо саме ним 2 жовтня 1926 року започаткував свою історію київський балет.

В основі сюжету – східна романтична легенда про трагічне кохання баядерки та хороброго воїна. східна романтична легенда про трагічне кохання баядерки та хороброго воїна. В основі сюжету — східна романтична легенда про трагічне кохання баядерки та хороброго воїна.

Опера Джузеппе Верді «Аїда»

Твір належить до вершин світової оперної спадщини, залишаючись понад 150 років однією із найпопулярніших та видовищних оперних вистав світу.

Опера була створена на честь завершення будівництва Суецького каналу. Єгипетський уряд звернувся до всесвітньо відомого композитора з проханням написати нову оперу на сюжет з життя фараонів. Створена за чотири місяці грандіозна вистава з перших нот зачарувала глядачів з усього світу.

У титульній партії шанувальники оперного мистецтва зможуть побачити неперевершену Людмилу Монастирську, яка вважається однією з кращих сучасних виконавиць цієї ролі.

Опера Гаетано Доніцетті «Любовний напій»

Молодий селянин Неморіно до безтями закоханий у чарівну, але досить норовливу Адіну, яка зовсім не звертає на нього увагу. У відчаї юнак звертається до пройдисвіта Дулькамари та купує у нього чарівний еліксир, що зможе привернути серце дівчини.

Познайомитися з репертуаром та придбати квитки можна сайті театру https://opera.com.ua/afisha?

 До слова, рятувальники проведуть безпековий тренінг у ТРЦ.

Сообщение У репертуар Нацопери повертаються «Баядерка», «Аїда», «Любовний напій» появились сначала на Великий Київ.

Ще новини