Головна Новини У столиці відкриють експрес-виставку живопису 13-літнього художника

У столиці відкриють експрес-виставку живопису 13-літнього художника

by host
У столиці відкриють експрес-виставку живопису 13-літнього художника

 

3 червня 2023 року о 16:00 в рамках дитячого фестивалю «Play Музей» відбудеться відкриття експрес-виставки живопису 13-літнього художника Данила Ноздрі «Космос української писанки» на підтримку внесення писанки до списку нематеріальної спадщини людства ЮНЕСКО.

 

Данило Ноздря – художник-абстракціоніст. Його роботи відзначені 5ма Гран-прі на престижних європейських конкурсах, зокрема на Міжнародному конкурсі у Парижі «Діти не хочуть війни» за картину «Амобус проти Кальмара». В його творчій біографії – понад два десятки персональних та групових виставок в Україні, Швейцарії, Чорногорії, Албанії. 

 

Данило – із родини відомих українців. Серед його предків – перший перекладач Святого Письма українською Пилип Морачевський; академік, Народний артист України, Шевченківський лауреат, режисер-кінодокументаліст Олександр Коваль; французький імпресіоніст Сергій Чепик.

 

У програмі заходу:

– виставка «Космос української писанки»;

– підписання листа представниками творчих кіл України на адресу ЮНЕСКО з підтримкою ініціативи щодо внесення писанки до списку нематеріальної спадщини людства.

 

Ще новини