Головна Новини У столиці є унікальний тренажер щита керування ядерного реактора та може з’явитися малий модельний реактор

У столиці є унікальний тренажер щита керування ядерного реактора та може з’явитися малий модельний реактор

by host
У столиці є унікальний тренажер щита керування ядерного реактора та може з’явитися малий модельний реактор
Світлодіодне освітлення

У лабораторії встановлений тренажер блокового щита керування ядерного реактора. Для студентів КПІ – це унікальна можливість набути практичного досвіду, адже атомна енергетика забезпечує більше половини всієї електрики України, тому  безпечна експлуатація АЕС нині надзвичайно важлива.

 

Умови та програмне забезпечення повністю ідентичні встановленим на АЕС. За словами директора навчально-наукового центру Сергія Клевцова, це безумовно вплине на кваліфікацію студентів-енергетиків, на їх професійність та якість навичок. Тут також передумовлені завдання, які пов’язані з ймовірними аварійними ситуаціями на АЕС.

 

У центрі облаштовано 12 повноцінних робочих місць. Науковці говорять, що центр відкриває широкі перспективи для наукових розробок.

 

 

У планах Інституту атомної та теплової енергетики – будівництво власного малого модельного реактора, який би забезпечив електрикою увесь кампус Київської політехніки.

 

Ще новини