Головна Новини USAID виділить 60 млн доларів Україні: куди підуть гроші

USAID виділить 60 млн доларів Україні: куди підуть гроші

by host
USAID виділить 60 млн доларів Україні: куди підуть гроші

Як повідомляє Урядовий плртал, віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зустрівся із заступницею голови USAID Ізобель Коулман.

Під час зустрічі обговорили подальшу співпрацю України з Агенцією США з міжнародного розвитку. Зокрема, посилення кіберзахисту та підтримку цифрової трансформації. USAID заявили, що виділять 60 млн доларів на зміцнення кібербезпеки України.  

Варто нагадати, що USAID співпрацює з Мінцифри з перших днів роботи Міністерства. 80% послуг в Дії ми запустили саме завдяки підтримці агенції. Також разом запустили Реєстр пошкодженого майна та інші антикорупційні проекти.  За підтримки агенції створюються найзручніші сервіси в Дії для українців. 

Україна співпрацює з USAID у сфері кібербезпеки з 2020 року і вже має відчутні успіхи. Наразі агенція розширює підтримку, щоб посилити можливості України відбивати кібератаки і підтримувати цифрову трансформацію нашої країни. 

USAID співпрацюватиме з Новою Зеландією та Данією для зміцнення кібербезпеки України, а також підтримуватиме партнерські відносини з іншими країнами, які теж допомагають Україні. USAID також надає юридичну, фінансову та технічну допомогу для розвитку Дії. Зокрема, за підтримки партнерів   реалізовано Bug Bounty – краштести Дії.  

Відомо, науковець Борис Черкас раніше працював в Інституті історії України, тепер – на фронті.

Ще новини