Головна Новини В Києві на даху пам’ятки архітектури незаконно зводять надбудову

В Києві на даху пам’ятки архітектури незаконно зводять надбудову

by host
В Києві на даху пам’ятки архітектури незаконно зводять надбудову

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила киянка Оксана Левченя. Наразі будівельники зводять вже другий поверх цієї надбудови, перший вони побудували минулого року.

Юрист Дмитро Перов у коментарі для “Хмарочосу” розповів, що будинок на Володимирській, 4 за наказом від 2010 року має статус пам’ятки архітектури, містобудування та історії, наказ. Тому на будь-які будівельні роботи забудовник має отримати дозвіл Департаменту охорони культурної спадщини. Відповідно до ст. 22 закону “Про охорону культурної спадщини” змінювати, перебудовувати, надбудовувати пам’ятку – заборонено.

Нагадаємо, цей історичний будинок збудували у 1860-ті роки висотою у два поверхи. У 1890-ті добудували його до чотирьох поверхів. Під час реконструкції у 2007 році забудовник надбудував аттиковий та мансардний поверхи. Автор проєкту реконструкції став архітектор Євген Захарченко.

Поруч з будинком, в якому зараз розташований офісний комплекс, знаходяться Михайлівський золотоверхий монастир, маєток князів Трубецьких, музеї, пам’ятники та старовинні будівлі, парк “Пейзажна алея”. З вікон відкриваються види на Андріївську церкву та Дніпро.

Ще новини