Головна Новини Вівсяні пряники та мед з горіхами: 100-річний киянин розкрив секрет свого довголіття

Вівсяні пряники та мед з горіхами: 100-річний киянин розкрив секрет свого довголіття

by host
Вівсяні пряники та мед з горіхами: 100-річний киянин розкрив секрет свого довголіття

Як сказав в інтерв’ю довгожитель, особливого секрету довголіття немає. 

Чоловік вважає, що це від народження Бог посилає – кому і скільки прожити. Все залежить від його волі. Хтось народжується і помирає зовсім юним, а хтось живе довго.

“Я люблю людей, люблю своїх рідних, люблю життя. А ще мені допомагає постійна праця, весь час потрібно працювати, але не перевантажувати себе. Потрібно не лінуватися! Робити щось корисне для рідних, близьких, знайомих. Бути корисним! Я так живу весь час”, – ділиться з нами Григорій Романович.

Чоловік також розповів, що потрібно їсти, щоб дожити до ста років. І додав, що до їжі  він неперебірливий – їсть усе, що готує невістка. 

“Єдине, від чого я відмовився – цукор. Замінив його медом. Кожного ранку п’ю каву та їм мед з горіхами, їх нам родичі передають з села. Сам їх розчавлюю, а син перемелює – дуже смачно. Мед, до речі, з мого села, де я вчителював. Вдень п’ю компот. А ввечері обов’язково чай з медом та горіхами. А ще я їм тільки вівсяні пряники. Дуже вони мені подобаються”, –  розкрив секрет дідусь.

До речі, шкідливих звичок у Григорія Романовича немає. Цигарок не курив, навіть коли був на фронті.  Випити міг 50 грам в компанії, але ніколи не напивався. Він вигадав напій, який називав “ведмедик”. Рецепт дуже простий – мед із горілкою, розповів старожил.

Нагадаємо, школярі провідали захисників, які лікуються в Інституті Шалімова.

 

Ще новини