Головна Новини Вулиця Маршала Бірюзова отримала нову назву – деталі перейменування

Вулиця Маршала Бірюзова отримала нову назву – деталі перейменування

by host
Вулиця Маршала Бірюзова отримала нову назву – деталі перейменування

Як повідомляє Київрада, в травні поточного року експертна комісія порекомендувала включити вулицю Маршала Бірюзова до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією або її сателітами.

Вулиця Маршала Бірюзова була названа на честь радянського військового, який не має значущості для історії міста Києва. З метою деколонізації столичної топонімики шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» було обрано нову назву цієї вулиці.

Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 16 938 голосів, набрала пропозиція – вулиця Вербівська, яка походить від назви «Верби» – історична місцевість села Михайлівська Борщагівка на якій розташована сучасна вулиця.

Надання назви на честь історичної топоніміки допоможе підкреслити неперервний зв’язок сучасного Києва із містом та приміськими селами попередніх століть, сприятиме відновленню унікальної історичної картини міста, а також поширенню історичної свідомості українського народу“, – зазначили в Київраді.

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутати Київради підтримали рішення щодо перейменування вулиці Маршала Бірюзова на Вербівську.

Які ще 100 вулиць були перейменовані в Києві – читайте за посиланням.

Зазначимо, що зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Ще новини