Головна Новини Я не бачу ознак того, що росіяни можуть знову атакувати Київ – генерал Міллі

Я не бачу ознак того, що росіяни можуть знову атакувати Київ – генерал Міллі

by host
Я не бачу ознак того, що росіяни можуть знову атакувати Київ – генерал Міллі

Про це він сказав у вівторок у Брюсселі у штаб-квартирі НАТО після закінчення засідання Контактної групи з України, відповідаючи на відповідне запитання журналістів.

«Що стосується Києва, я не говоритиму, які дані розвідки у нас є чи ні. Я просто скажу, що прямо зараз завжди є потенційна загроза, очевидно, що є загрози з повітря, загрози ракетних атак, Київ – столиця, і це – значний об’єкт війни. Ніколи не скидайте з рахунку можливості росіян атакувати Київ. Але зараз я не бачу жодних значних цьому ознак», – сказав Міллі.

Коментуючи поточну ситуацію на полі бою, американський генерал зазначив, що лінія фронту «досить стабільна, навіть коли йдуть бої».

«Більшість з руху – це вперед і назад, переважно, навколо Бахмута. Українці утримують, вони борються в обороні, росіяни, переважно група Вагнера, атакують. Я б це охарактеризував як бій на вимотування з дуже великими втратами, особливо з російського боку. Немає жодних фенсі маневрів, це прямі атаки, хвилі атак, багато артилерії з надзвичайно високим рівнем втрат у цьому конкретному районі. Як довго це триватиме – досить важко сказати», – описав він ситуацію.

При цьому Міллі не виключив, що так продовжуватиметься ще, оскільки він не вважає, що «українці впадуть». 

Відомо,  у найбільшому столичному Пункті незламності є навіть зона відпочинку з ліжками.

Ще новини