Головна Новини Як коноплі можуть допомогти в боротьбі з пластиковим забрудненням

Як коноплі можуть допомогти в боротьбі з пластиковим забрудненням

by host
Як коноплі можуть допомогти в боротьбі з пластиковим забрудненням

Про це пише активістка Ольга Береза у Facebook.

Вона зазначила, що коноплям для зростання необхідно набагато менше часу, близько 4-х місяців, а деревам – 20-50 років. Окрім того, рослини можна вирощувати в будь-якій точці світу, їм потрібно дуже мало води та не потрібні пестициди, адже коноплі здатні самі захистити себе від комах.

З рослини можна виготовляти різноманітні текстильні вироби, зокрема мотузки, шнури, сумки, взуття та головні убори.

В медицині коноплі застосовують для лікування та полегшення симптомів важких захворювань.

Також коноплі мають перспективи і в харчовій промисловості, адже насіння має високий вміст білка та унікальні жирні кислоти.

В повідомленні зазначили, що виробляти коноплі навіть дешевше, ніж соєві боби, а тварини, яких ними годують, не потребують гормональної заміни.

Також рослина може зарадити і в боротьбі з пластиковим забрудненням, адже “конопляна пластмаса” розкладається в природі.

“Якщо кузов автомобіля зробити з коноплі, він буде в 10 разів міцніший за сталь. Також їх можна використовувати для ізоляції будівель: міцний, дешевий і гнучкий”, – пише Береза.

Окрім того, з конопель можна виробляти мило та косметику, які не забруднюють довкілля. 

В Америці у 18-му століття фермери були зобовʼязані вирощувати коноплі, проте у 1900-х роках власник ЗМІ мав ліси та виготовляв з них папір для газет та журналів.

“Якби папір був виготовлений з коноплі, він міг би втратити мільйони. Рокфеллер був найбагатшою людиною у світі. У нього була нафтова компанія. Біопаливо, конопляна олія, звісно, були її найбільшим ворогом.”, – пояснює Береза.

Окрім того, промисловість канабісу загрожувала ринку пластмас з нафтопродуктів, на який мала патент компанія Dupont.

Ще новини