Головна Новини Загибель людей через зачинене укриття: обрано запобіжні заходи трьом посадовцям та охоронцю

Загибель людей через зачинене укриття: обрано запобіжні заходи трьом посадовцям та охоронцю

by host
Загибель людей через зачинене укриття: обрано запобіжні заходи трьом посадовцям та охоронцю

Як повідомляє столична прокуратура, трьом службовим особам – першому заступнику Деснянської РДА, директору медзакладу та його заступнику – обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту. Їм інкримінують ч. 2 ст. 367 КК України – службова недбалість, яка передбачає покарання від 2 до 5 років позбавлення волі.

Охоронцю медзакладу обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення альтернативи. Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 135 КК України – залишення у небезпеці, що призвело до смерті. Чоловіку загрожує від 3 до 8 років ув’язнення.

Слідчі дії тривають. За їх результатами буде надано правову оцінку й діям службових осіб КМДА.

Зауважимо, 70-річний охоронець єдиний визнав свою провину: сказав, що після початку тривоги пішов відчиняти двері укриття, аби впустити людей, але не встиг.

Керівник поліклініки та його заступник свою провину заперечують: кажуть, що укриття було відчинене, але вхід до нього розташований всередині поліклініки, яку не відчинив саме охоронець.

powerukraine

Читайте також: Відповідальність за укриття на військовій адміністрації – депутат Київської облради 

Нагадаємо, трагедія сталася у Деснянському районі Києва. Під час масованого обстрілу столиці біля укриття загинуло троє людей, серед яких 9-річна дитина. На місці події слідчі відшукали ключі, якими можна було відчинити укриття з обох сторін. У подальшому правоохоронці зайшли до бомбосховища та переконались, що вхідні двері і справді були зачинені.

Ще новини