Головна Новини Національне військове меморіальне кладовище отримало в постійне користування земельні ділянки

Національне військове меморіальне кладовище отримало в постійне користування земельні ділянки

by host
Національне військове меморіальне кладовище отримало в постійне користування земельні ділянки
оренда квартири Київ

Як повідомляє Мінветеранів, дві ділянки знаходяться у межах Гатненської територіальної громади, що на Київщині, поблизу села Мархалівка та Південного кладовища (Віта Поштова).

Загальна площа складає понад 265 гектарів, з яких більше 120 гектарів безпосередньо займатимуть поля для поховань, колумбарій, крематорій, релігійні споруди, музейний комплекс та інші об’єкти для забезпечення почесних поховань Захисників та Захисниць.

“Відтепер починається новий динамічний розвиток проєкту. Якщо раніше НВМК займалася проектуванням ділянки та плануванням наступних етапів, то фактично відсьогодні вже можуть розпочинатися підготовчі роботи до будівництва. Крім того, Мінветеранів вже розроблено проєкт порядку утримання та охорони НВМК, що встановлюватиме правила поводження, перебування, заборон, розміщень та облаштування місць поховань тощо. Наразі робота щодо НВМК перейшла від «кабінету» до будівельного майданчику”, — пояснив в.о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

За словами директора державної установи “Національне військове меморіальне кладовище” Ярослава Пронюткіна, ескізний проект розбито на кілька черг будівництва, які будуть будуватися не одна після одної, а паралельно.

Читайте також: 4 поширені питання про Меморіальне кладовище у Гатному: кого дозволять ховати, чи будуть портрети на могилах та конфлікт конфесій

Ще новини