Головна Новини Підозра і обшук у Паші Мерседеса: В СБУ розкрили деталі та показали його “скромну хатинку”

Підозра і обшук у Паші Мерседеса: В СБУ розкрили деталі та показали його “скромну хатинку”

by host
Підозра і обшук у Паші Мерседеса: В СБУ розкрили деталі та показали його “скромну хатинку”

Як повідомляє пресслужба СБУ, фахівці спецслужби зібрали обґрунтовану доказову базу щодо причетності колишнього настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Петра Лебідя) до розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії рф проти України.

Зокрема, встановлено, що Лебідь у своїх публічних виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них, а також робив заяви, котрі виправдовували чи заперечували дії країни-агресора.

Це підтвердила й ініційована Службою безпеки судово-лінгвістична експертиза.

powerukraine

Закон і відповідальність за його порушення однакові для всіх, а ряса не завжди є запорукою чистих намірів. Сьогодні ворог намагається використати церковне середовище для просування своєї пропаганди та розколу українського суспільства. Але ми не дамо йому жодного шансу! СБУ системно блокує усі спроби російських спецслужб, котрі прагнуть використовувати своїх агентів для нанесення шкоди інтересам та безпеці України”, – зазначив Голова СБУ Василь Малюк.

На підставі зібраних доказів Лебідю повідомлено про підозру:

  • за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань)
  • та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Наразі за місцями проживання та тимчасового перебування фігуранта проводяться слідчі дії.

Заходи з викриття правопорушення проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, сьогодні вранці змі повідомили, що Паша Мерседес отримав підозру і має з’явитись на допит у СБУ, а у його будинку проводять обшуки.

Ще новини